Ode to poker

30.05.2007 kl. 22:13

Jag tänker rätt mycket på poker. Jag läser pokernyheter flera gånger per dag. Jag diskuterar poker också mycket gärna. Snart skall jag ta ett nästa steg i mitt pokerspelande. Jag skall byta sida var jag spelar på, försöka få ett lukrativt kontrakt och spela åtminstone några timmar per dag.

Jag skall glömma soliga dagar på stranden och på terrassen. Jag skall glömma vänner och bekanta. Jag överdriver nog en aning. Någon kan fråga sig varför jag gör det? Första motiveraren är pengar, andra är för att poker tydligen har blivit en kär hobby för mig. Dessutom vill jag utveckla mina kunskaper, och det kräver flera spelade händer. Jag förknippar poker med frihet. Tack vare Internet kan du spela poker var än i världen, och tjäna pengar på det, fast i Pattaya i Thailand eller i Bromarf i Finland. Du behöver inte klä på dig, gå till busshållplatsen, vänta på tåget, gå till jobbet och vänta på att svetten skall torka i skjortan medan du jobbar. Du behöver inte ge ett konstgjort leende åt din chef, din kund, din kollega, din spegel. Du får vara dig själv och helt fritt bestämma din arbetstid.

Många wannabe pokerproffs tror säkert yrket är glamoröst och lätt. Långt ifrån. Du kan sitta flera timmar ensam framför datorn, du blir asocial och träffar inte människor, dina medmänniskor förstår inte ditt liv och tycker du är en halvkriminell då du tjänar ditt levebröd på hasardspel. Förutom detta kan arbetet bli långtråkigt, du stirrar på skärmen flere timmar i sträck. Samma procedur följs dag ut och dag in. Dessutom måste du ständigt leva med osäkerheten om nästa månads lön. Dina nerver är dagligen på spel. Du har inget säkerhetsnät, du är för dig själv, helt ensam. Nu vill jag också poängtera att ytterst få lyckas i poker. Det kräver talang, tålamod och framför allt självdisciplin. Människan, lat som hon är, brukar sakna självdisciplin. Har Mysfabon självdisciplin?

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Grabben skriver ju värre än kanibal grindaren :D
snibbemannen31.05.07 kl. 02:14
Cool blog post. Just noticed that you haven't updated your blog in a while. Well anyway, I hope you don't mind me dropping a link here. Don't be greedy man, we all trying to make some money here. We all gotsta eat!!!
Finest03.11.16 kl. 15:45
I was wondering, how come people in Finland speaks Swedish? What percentage of them can speak it? It's quite cool actually. Well anyway, I really do want to visit your country but I've heard it's quite depressing. The Dudesons are from there, those crazy bunch of Nordic dudes.
Jimmy03.11.16 kl. 15:46

Senaste kommentarer

03.11, 15:46Ode to poker av Jimmy
03.11, 15:45Ode to poker av Finest
29.04, 19:54Det här känns bekant av P
09.10, 15:06Anonym av Lilith